tiistaina, heinäkuuta 17, 2007

"There are no zip codes in Finland"


Heippa! Kentucky on kohteemme tällä kertaa. Monet ovat varmasti sitä mieltä että Kentuckyssä ei ole mitään nähtävää - kuinka väärässä he ovatkaan. Ensimmäinen päivämme kului Mammoth Cave -luolajärjestelmässä, maailman laajimmassa sellaisessa.

Seuraava päivä oli Mikon päivä. Koko matkan ajan olimme kuulleet häneltä hurmosmaisia puheita Luomiskertomusmuseosta ja nyt oli aika lunastaa odotukset. Florida sai jäädä ensi kerralle tämän paikan takia. Astuimme sisään kädet hiessä ja mieli avoimena...

Museon ideana on siis osoittaa tieteellisin menetelmin ja Raamattuun vedoten kuinka luomiskertomus on teoriana evoluutiota oikeaoppisempi. Kohokohtia olivat mm. Aatamin ja Eevan kylvyt vesiputouksessa dinosaurusten kanssa ja vedenpaisumuksen fysikaaliset syyt. Myös evoluutio-opetuksen yhteys toiseen maailmansotaan kävi selväksi dokumenteista. Dinosaurusten sukupuuttoakaan ei pidetty aivan absoluuttisena tosiasiana, koska Nooan arkkiin nämä kumminkin aikoinaan otettiin. Lyhyesti sanottuna museo oli täydellinen kiteytys Amerikan raamattuvyöhykkeen övereimmästä hihhulimeiningistä.




Mikon päivä sai täydellisen lopun elokuvaillan myötä. Transformers oli täydellisyyttä hipova teos nykyajan sankaruudesta, rakkaudesta ja yhteen hiileen puhaltamisesta. Eero ei korkeakulttuurista välittänyt ja menetti ison osan aitoa americanaa. Huomenna itärannikko alkaa olemaan jälleen askelta lähempänä...


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moro, hyvin pojat kirjoitatte. Kuvauksenne tästä Kentuckyn kauhukabinetista oli täydellinen (sitä on ihmetelty myös täkäläisessä tiedemediassa ja SciAmissa et NewScientissä. Luonnehditnta: " täydellinen kiteytys Amerikan raamattuvyöhykkeen övereimmästä hihhulimeiningistä." on nappiin! thx, Pekka S.

Kee kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.