keskiviikkona, heinäkuuta 04, 2007

”Forget Maui”

San Franciscoon mentäessä ajoreitiksi kannattaa ehdottomasti valita moottoritien sijasta Pacific Coast Highway 1. Osa reitistä kiemurtelee pieniä serpentiiniteitä avaten upeat maisemat kallionjyrkänteiltä valtamerelle. Teiden kunto on hyvä ja turisteille on varattu lukuisia näköalatasanteita. Mikko päätti kunnioittaa maisemia nukkumalla.

Ennen San Franciscoa käymisen arvoinen paikka on Castroville – the Artichoke Center of the World. Mieleen jäi huoltoaseman kaksi köyhää meksikolaista ja helvetin laimea kahvi.

San Franciscoon tultaessa tuli fiilis, että paikalliset vähemmistön edustajat alkoivat välittömästi syödä meitä silmillään, enkä tarkoita nyt etnisiä vähemmistöjä. Pääsimme heti ensimmäisenä yönä tutustumaan hippikaupungin yöelämään: Travellerin kannattaa muistaa, että baareissa viinaa ei mitata Suomen tapaan neljän sentin mitasta. Muistikuvat ovat lähinnä rokkibaarin söpö tarjoilijatar ja ’’missä mun passi’’ -fiilis aamulla.

Day 5, tiistai eli ’Friscoon tutustuminen edessä. Olimme jo aamusta alkaen pumpanneet fiiliksiämme zeniittiin siteeraamalla toisillemme 90-luvun kovimman actionleffan, eli The Rockin onelinereitä: ”Hey man, you just fucked up your Ferrari! –It’s not mine…and neither is this!” Nyt sen tapahtumapaikat oli aika nähdä omin silmin.


Krapulahiessä kaupungin jyrkkien katujen nouseminen ei ollut ihan ykkösjuttu, mutta huipulle päästyämme kuvailimme näkymiä kuin japanilaiset Sibeliusmonumentilla. Yhtäkkiä löysimme itsemme Kiinasta! Kiinalaiset onneksi osasivat englantia, joten saimme syötyä hyvin ja pääsimme takaisin Amerikkaan.

Alcatraz – sieltä ei ole paennut kuin Sean Connery ja kaupungin toinen kova sankari, Clint ”Harry” Eastwood. Siellä olisi käyty jos veneet olisivat kulkeneet. Mikko päätti osoittaa rantabulevardilla jenkeille olevansa varsinainen rahamies maksamalla ratikassa viisinkertaisen hinnan ihan vain huvin vuoksi. Eurooppalaisia puolituristeja kun olemme, päädyimme ihastelemaan renessanssimaista Palace of Fine Arts – puistoa.

Messevä kaupunki! Todennäköisesti seuraava matkamme samaa tasoa oleva löytyy vasta Hudson- joen itäpuolelta. Nyt hieromaan salvaa haavoihin paikalliseen baariin, palataan asiaan seuraavassa etapissa…

”Do you like the Elton John song "Rocket Man."
I don't like soft-ass shit!
Oh, oh, you don't, oh... well, I only bring it up because, uh, it's you. You're the rocket man!”


-eero ja Antti

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

What kind of a fucked up tour is this?

Anonyymi kirjoitti...

yeah, some annoying shit! Fuck uyall