sunnuntaina, heinäkuuta 15, 2007

"I've been to the mountaintop"


Pohjoiseen mennään mutta syvä etelä jatkuu yhä! Tarkastusvuorossa Memphis, tuo 60-luvun ihmisoikeustaistelujen ja rockhistorian keskus. Mm. Johnny Cash, Jerry Lee Lewis, Isaac Hayes ja itse Kuningas ovat kaikki vaikuttaneet koko maailman muusiikinkuunteluun täältä käsin.

Aamu aloitettiin National Human Rights Museumista, joka on rakennettu pastori Martin Luther King Jr:n viimeisen puheenpitopaikan ympärille. Suurin osa museon historianopetuksesta oli jo entuudestaan tuttua meille Spike Leen elokuvista ja muusta mediasta, mutta opimme myös paljon uutta rodullisen tasa-arvotaistelun tapahtumista. I am a man! Lähdimme parantamaan maailmaa paikalliseen dineriin muhkean brunssin ääreen. Eeroa luultiin siellä rock-tähdeksi, mutta joutui valitettavasti jättämään tytöt ilman nimmareita. Kusi nousi kumminkin loppumatkaksi päähän, King in the castle! King in the castle!



Little less conversation, little more action please! Memphisistä ei voi puhua ilman mainintaa Gracelandista, Elviksen kodista ja viimeisestä leposijasta. Tuhansien muiden fanien tavoin mekin kävimme osoittamassa kunnioituksemme hänen kotinsa portilla. Elvis has left the building ja niin mekin olemme lähteneet Memphisistä kohti Nashvilleä.


- Antti

Ei kommentteja: