lauantaina, heinäkuuta 07, 2007

Kalifornia osa 2: Road Warrior

Team SVK tontilla taas! San Francisco on nähty ja koettu kaikkine herkkuineen. Haettiin keskiviikkoaamuna auto garagesta ja huomattiin juustoisa yksityiskohta sen toiminnassa: Oikea takarengas tyhjenee noin kahdessa yössä -> hätäkäynti Avikselle. Konttorissa vahvistettiin luulojamme amerikkalaisesta kulutuskulttuurista, kun auto rengasvaihdon sijaan vaihdettiin uuteen. Takalistojamme hyveilee tästälähin vuoden 2007 Chevrolet Impala!


Nokka kohti Yosemitea! Kuulopuheiden perusteella kyseinen paikka vetää vertoja jopa ehkä Seurasaaren kauneudelle. Päätettiin yöpyä tämä Jenkkien tärkein yö eli 4th of July juhlallisesti auton penkeillä keskellä metsää.
Seurasaari jäi kyllä kakkoseksi. Kun astuimme autosta ulos, kului kaksi minsaa ensimmäisen karhun kohtaamiseen. Kuva hieman vääristää, kyseessä oli noin 500 kiloinen mörssäriuros, joka oli juuri kaatanut pari jeeppiä parkkipaikalla. Yöllä penkeillä juhliessa hiljaisuuden rikkoi ainoastaan satunnaiset jenkkipakokauhuhuudot, kun karhuja yritettiin hätistellä pois teltoista. Hieman kuumottavaa juoda Budweiseria pimeässä puistonpenkillä kun nalleja pyöri alueella lähemmäs 300.

Aamulla sivakoimme laittomalta parkkipaikaltamme vähin äänin kohti syntien mekkaa, Las Vegasia. Vinkki lukijoille, jos satutte menemään Death Valleyn läpi uutisten mukaan kesän kuumimpana päivänä, ottakaa hieman vettä mukaan ja harkitkaa asiaa jos autosta ei löydy ilmastointia. Kuumuutta oli juustoisat 124 fahrenheittia eli 48 celsiusta.

Keskellä valleytä rupesi hieman jännittämään bensan loppuessa syrjäisellä soratiellä. Läksimme taivaltamaan dyynien yli hakemaan hieman lisää menovettä. Ilmari laski tykkimiehen kolmiomenetelmällä aseman etäisyydeksi noin 12 mailia. Puolivälissä kenkien sulaessa hieman harmitti mutta homma saatiin hoidettua.








What happens in Vegas, stays in Vegas.



Huomenna Grand Canyoniin, mutta siitä sitten ensi kerralla...

4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Hauskaa tekstiä!
1. Voi Seija, Seija, etkö veijareita tunne?

2. Onnittelut Mikolle!!

3. Kannatta ottaa selvää osavaltioiden %%-rajoista. Joissakin tasan nolla, sheriffit voi olla tosi tiukkoja ja putkareissu herkässä.
T. Pekka

Anonyymi kirjoitti...

Terveiset koti Suomesta Antille (myös muulle porukalle!) ja kiitokset Antille "pikkuörkeistä", Paavo on ottanut ne omakseen.
Reissunne kulkua on mukava seurata (vain hiukan kateellisena)täältä. Turvallista loppumatkaa!
Terv. Jaska perheineen

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä ilmari on se kuvauksellisin, lisää kuvia hänestä.
T. anonyymi alkoholisti.

Anonyymi kirjoitti...

On seurattu koko matkaa ja oltu kateellisiakin, meidän nuoruuden ulkomaanmatka ulottui Ahvenanmaalle.
Jos joudutte putkaan, miettikää tarkkaan, mihin soitatte sen ainoan sallitun puhelun. Ehdotamme asianajaja Heikki Lampelaa, kaikkien hunsvottien puolustajaa.
Tuula ja Pena